Vrije tijd & studeren in Amsterdam

Als je studeert en woont in Amsterdam, dan heb je ook regelmatig tijd om te sporten, van het culture aanbod te genieten, te winkelen, uit te gaan of van de natuur te genieten. Voor nieuwkomers in Amsterdam is het erg prettig om je alvast een beetje te kunnen oriënteren waar je dan terecht kan. Het aanbod is groot en je zult na verloop van tijd je eigen weg zeker vinden, maar we helpen je straks op deze pagina alvast een beetje op weg!

Om Amsterdam alvast een beetje te verkennen, vind je hier Amsterdam in One Swipe!

Ga daarna vooral eerst even op de site van gemeente Amsterdam kijken als je wilt weten wat Amsterdam te bieden heeft op het gebied van vrijetijdsbesteding. Je vind hier alles over kunst & cultuur, sport, evenementen, parken en -hoe kan het ook anders- varen in Amsterdam.

Zoek je meer, of iets in het bijzonder, scroll dan door naar:Sporten in Amsterdam

Waar kun je voordelig sporten?

USC – sportcentrum voor studenten UvA en HvA

Studenten van de Academy voor Bouwkunst kunnen voordelig terecht bij het sportcentrum USC. Het USC is een sportcentrum speciaal voor studenten aan de UvA en HvA. De tarieven bij USC niet hoog, maar de kwaliteit is er niet minder om, bovendien is het aanbod groot. Het USC is aangesloten bij de branchevereniging NL Actief en de Koninklijke Nederlandse Krachtsport- & Fitnessbond (KNKF).

Uiteraard zijn er vele andere mogelijkheden om te sporten in Amsterdam. Check bij iedere sportschool of fitnesscentrum of er kortingen zijn voor studenten, dat is vaak het geval!

Sport Events

Als echte sportstad biedt Amsterdam het hele jaar door onderdak aan verschillende sportevenementen. Dit zijn de twee belangrijkste sportkalenders met een selectie aankomende sportevenementen.

Hardloop- en Fietsmogelijkheden in Amsterdam

Amsterdam is groot, maar ook bijzonder druk. Gelukkig zijn er veel hardloop- en fietsmogelijkheden. Op de gemeentelijke site vind je een aantal gemarkeerde hardlooproutes waar je jezelf alleen of samen helemaal uit kunt leven. Zoek je een hardlooptraining? Dan zijn dit een aantal mogelijkheden:

Wil je het wat serieuzer aanpakken? Hier vind je de hardloopkalender voor Amsterdam!

Ga je liever fietsen?

Parken & Sport

In Amsterdam zijn maar liefst 33 parken waar je volop zelfstandig kunt sporten en ontspannnen.Kunst & Cultuur in Amsterdam

Cultuuraanbod AHK

Agenda Conservatorium van Amsterdam
Het Conservatorium van Amsterdam is onderdeel van de AHK. Je kunt daarom als student van de Academie de evenementen bijwonen die georganiseerd worden door het conservatorium. Voor informatie over projecten die door externe partijen in onze zalen worden georganiseerd kunt u contact opnemen met de betreffende organisator.

Zoek je snel een specifieke agenda van het CvA? Klik dan op: Klassiek | Jazz | Pop

De concertpodia van Amsterdam

In Amsterdam kun je elke dag naar concerten en livemuziek. Van megaconcerten en muziekevenementen tot internationale muzici op podia van wereldformaat. Of ga voor de vele kleine intieme liveoptredens op de kleinere podia. Op de website www.iamsterdam.com vind je alle uitvoeringen in Amsterdam. Je vindt hier ook een overzicht van alle concertpodia van Amsterdam en directe omgeving.

Klassieke muziek
In Amsterdam kun je terecht voor alle soorten klassieke muziek, van Renaissance tot hedendaagse werken. Bekende locaties zijn onder andere het Koninklijk Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ, oude kerkjes en andere unieke podia. Op iamsterdam.com vind je een overzicht van aankomende én terugkererende klassieke concerten en evenementen die in Amsterdam plaatsvinden.

Opera
Operafans kunnen in Amsterdam zeker hun hart ophalen. De stad is de thuisbasis van De Nationale Opera, gezeteld in Nationale Opera & Ballet (voorheen bekend als Het Muziektheater). Diverse operavoorstellingen vinden ook plaats in Het Koninklijk Concertgebouw en Koninklijk Theater Carré, en dan zijn er ook speciale evenementen in kerken en de openlucht.

Jazz, Blues & Wereldmuziek
Jazzliefhebbers vinden zeker hun draai in Amsterdam – een van de beste jazzsteden in Europa. Wereldberoemde events hebben Nederland op de kaart gezet als jazz-, wereld- en bluesland. Amsterdam heeft een status hoog te houden als het gaat om legendarische liveoptredens op aansprekende jazzlocaties zoals het Bimhuis, Muziekgebouw aan ’t IJ, North Sea Jazz Club, Café Alto en de Cotton Club. Bekijk hier welke concerten er binnenkort in Amsterdam plaatsvinden!

Pop & Rock
Amsterdam ademt live muziek en bands zijn dol op optredens in Amsterdam, dus je kunt altijd en overal in de stad geweldige muziek vinden. Bekijk hieronder de lijst met komende concerten of je favoriete band binnenkort optreedt of ontdek te gekke nieuwe artiesten!

Festivals & Events

Culturele en Culinaire Festivals & Events
Amsterdam is jaarlijks de setting van honderden festivals. Denk daarbij niet alleen aan grote dancefestivals, want ze komen in alle soorten en maten. Internationale gerenommeerde festivals als IDFA, het Amsterdam Light Festival en Amsterdam Pride trekken een groot publiek. Op de vele culinaire festivals smul je van de lekkerste hapjes en drankjes. Cultuursnuivers doen zich tegoed aan film, dans, muziek en theater op de culturele festivals van Amsterdam. Zoek hier naar jouw favoriete festivals.

Overzicht van culturele locaties

Amsterdam heeft het grootste culturele aanbod ter wereld. Er zijn honderden clubs, theaters, musea, muziekpodia en bioscopen te vinden in de stad. Een overzicht van de culturele spots van Amsterdam:

Kortingen met Studentenpas

Je studentenpas geeft je veel meer dan alleen toegang tot colleges. Op vertoon van je studentenpas krijg je bij bijna alle culturele locaties een prettige korting. Maar ook bij veel winkels, kappers, restaurants en cafés kun je op vertoon van je studentenpas voordeeltjes krijgen. Zorg dus dat je je studentenpas altijd bij je hebt. Op studentenkorting.nl vind je een grote verzameling van adressen waar je korting krijgt als je je studentenpas laat zien.Vrije tijd in Amsterdam

Uitgaan

Er zijn maar liefst 1.150 restaurants en 1.515 bars en café’s in Amsterdam. Maar wat zijn de hippe hotspots? Waar heb je het beste uitzicht? En welk restaurant is ook geschikt met een klein budget? Van sterrenrestaurants tot het lekkerste comfortfood en speciale biertjes, je vindt ze op het restaurant-overzicht van www.iamsterdam.nl. Je vind hier ook tal van top-lijsten voor beste adressen op tal van criteria.

Maar natuurlijk hebben we ook een paar andere lijsten voor je gevonden de heel geschikt zijn voor een studentenbudget:

Shoppen

Met meer dan 5.500 winkels in Amsterdam kun je in vier jaar studie tijd elke dag 4 winkels bezoeken zonder twee keer in dezelfde winkel te komen. Kortom, daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Ga voor een zeer volledig overzicht van winkelgebieden, shoppingmalls of juist die hele kleine bijzondere speciaalzaakjes naar het shopping-overzicht van iamsterdam.com. Je vind er de beste stoproutes, maar ook een totaal overzicht van werkelijk álle winkels in Amsterdam. Ook leuk om te weten:

Natuur

Bossen, parken en stranden in Amsterdam
Even toe aan geen verkeer en wil je liever de drukte van de stad even achter je laten? Het kan in de natuurgebieden van Amsterdam. Van gezellige hang-outs als het Vondelpark en het Westerpark tot het uitgestrekte Amsterdamse Bos met een heuse geitenboerderij.